Mennyi idő elteltével kell mellimplantátumot cserélni?

A mellplasztika műtét során alkalmazott mellimplantátum fajták

kétsíkú mellimplantátumA jó hangulat, a magabiztos kisugárzás a jó önbizalmon alapszik. Ha valaki nem elégedett testével, vagy egy bizonyos testrészével, akkor az egész személyiségére, életére rányomhatja bélyegét. Szerencsére manapság már könnyen és tartósan lehet segíteni a külső megjelenés javításán. Világszerte a nők körében legkedveltebb plasztikai beavatkozás a mellplasztika műtét. Ennek a beavatkozásnak és a mellimplantátum fajták  segítségével, egyszerre lehet formálni, feszesíteni, dúsítani és nagyobbítani a kebleket. Az eljárás során implantátumokat ültetnek a mirigyállomány vagy az izom alá. Az utóbbi technológiával sokkal természetesebb kinézetet lehet elérni.

A mellimplantátum-cserének okai

A technika fejlődésével egy időben a ma használatos, modern implantátum fajták egyre tartósabbak. Azonban a legjobb minőségű implantátumot is cserélni kell bizonyos időközönként. Ennek oka, hogy az évek múlásával a test természetes módon változik, öregszik, a bőr veszít rugalmasságából. Ennek köszönhetően a mellek is megereszkedhetnek, formájuk megváltozhat. Az implantátum elöregedése, vagy esetleges sérülése is indokolhatja a cserét. A sérülésre, kiszakadásra nagyon-nagyon kicsi az esély. Ezért a legtöbb gyártó általában már élettartam garanciát vállal implantátumaira. Ez azt jelenti, hogy a vártnál előbb bekövetkezett sérülések esetén ingyen csereeszközt biztosít, vagy akár még a csereműtét költségeibe is besegít.

A csereműtét folyamata

mellimplantátum fajták

Az implantátumcserés mellműtét orvosilag bonyolultabb, a műtét elvégzése is hosszabb időt vesz igénybe. Ennek ellenére viszont a páciens felépülése, regenerálódása hamarabb bekövetkezik és kevesebb fájdalommal, kellemetlenséggel jár, mint az első beültetés után. A régi eszköz kivétele és az új implantátum betétele minden esetben egy műtéten belül történik.

Honnan tudjuk, hogy implantátumaink cserére szorulnak?

Minden implantátum fajtának és típusnak megvan a saját, gyártó által megadott elöregedési ideje. Ennek közeledtével érdemes kezelőorvosunkat felkeresni, csereműtét időpont egyeztetése céljából. Ha a megadott idő előtt bármilyen elváltozást, panaszt észlelünk, akkor természetesen azonnal fel kell keresni szakorvosunkat, aki megállapítja a probléma milyenségét. A különböző típusú implantátumok képalkotó diagnosztikai (MRI) vizsgálattal is könnyen ellenőrizhetőek, így megfelelő implantátum kiválasztásakizárva például a szivárgás, kirepedés lehetőségét. A csere időpontja nagyban múlik a páciens életmódján. A kiegyensúlyozott, egészséges étrend, a mozgás és dohányzás mellőzése nagyban segítheti, hogy melleink (is) a lehető legszebb állapotban legyenek minél tovább. Ha mindent megteszünk testünk egészségért és szépségért, akkor a ma használatos kohezív, szilikon implantátumok mellett a cserével legkorábban, 15-20 évvel a beültetés után kell csak foglalkoznunk.

Mi változtathatja meg mellimplantátumot?

Ha a beültetés után nagymértékű testsúlyváltozáson esünk át, az megváltoztathatja mellünket is. A terhesség és amellméret változás fogyókúra után szoptatás is nagyban átalakítja testünket, így a fenti esetek mindegyike után érdemes felkeresni kezelőorvosunkat, hogy egy konzultációs alkalom során mérje fel, hogy implantátumunk csereidőpontját mennyiben befolyásolták a testünket ért változások. Általában ilyenkor a csere alkalmával nagyobb implantátumok beültetése szükséges, valamint a cserével egy időben mellfelvarrás is szükségessé válhat. Ha nagyobb fogyókúrát, életmódváltást vagy gyermekek vállalását tervezzük, akkor érdemesebb a plasztikai műtéteket ezek után időzíteni, így a megváltozott testkép miatt nem kell idő előtt korrekciózni, cserélni az implantátumokat.

Mindig lehet változtatni

mellimplantátumok

Szép számmal előfordul, hogy a már megműtött páciens maga jelentkezik cserére, esztétikai okokból. Például ha nagyobb (esetleg kisebb), vagy más formájú, alakú kebleket szeretne magának. A megfelelően kiválasztott, lelkiismeretes orvosok a csere alkalmával minden esetben a lehető legmodernebb, legtartósabb implantátumokat igyekeznek beültetni pácienseiknek, így garantálva, hogy megműtött melleink a lehető leghosszabb ideig és a lehető legszebb formában emeljék ki szépségünket.